Alexandre Tripodi – viool

Alexandre begon op 6 jarige leeftijd aan zijn vioolstudies en als tiener werd hij reeds aangetrokken door de swing- en jazzmuziek.
Deze passie leidde hem naar het Koniklijk Muziekconservatorium van Brussel, waar hij ook afstudeerde.

Hij leerde het repertoire van Django Reinhardt en Stéphane Grapelli spelen en zo werd hij een veel gevraagd violist bij verschillende jazz-, swinggroepen.

Zijn speelstijl is lyrisch, soms vrolijk en met respect voor traditie.

Hij speelt momenteel onder meer bij Les violons de Bruxelles en het Fapy Lafertin New Quartet.

http://www.lesviolonsdebruxelles.be

Nathan Kerstens – piano

Nathan kwam al op zeer jonge leeftijd in contact met muziek aangezien hij uit een muzikale familie komt. Hij studeerde jazz-piano aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Antwerpen, maar heeft tevens een brede klassieke achtergrond, onder meer als orgelist en als begeleider van verschillende koren.

Als student aan het conservatorium werd hij samen met drummer Gilles De Meester spelend lid van het Frank De Wolf Trio, hetgeen op dat moment de hoofdmoot van zijn muzikale activiteiten uitmaakte.

Momenteel doceert hij aan verschillende academies en wordt hij geregeld gevraagd als vervanger en als begeleider in verschillen groepen en orkesten, onder meer bij Cream Colored Ponies en bij The Very Big Band

http://www.creamcoloredponies.be

http://www.theverybigband.be.

http://www.djartman.be

http://www.jazzcombo.be

Frank De Wolf – contrabas

Frank genoot zijn opleiding aan de conservatoria van Antwerpen en Brussel waar hij les kreeg van onder meer Jan Segers en Maurice Aerts. Ook volgde hij les aan de jazzstudio bij Bas Cooijmans.

Meer dan vijfentwintig jaar lang combineerde hij een instrument bespelen met het dirigeren van verschillende harmonies, fanfares en kamerorkesten met het bespelen van een instrument. Zo was hij jarenlang dirigent van Het Saxofoonorkest.

In 2007 richtte hij zijn eigen Frank De Wolf Trio op en doordat hij ook veel gevraagd werd als vervanger bij jazzcombo’s en bigbands, lag vanaf toen de nadruk bijna volledig op contrabas spelen.

www.saxofoonorkest.com

www.jazzstudio.be

www.jazzcombo.be


Advertentie